04.11.2015 3935

Eski binamız (Eski Hükümet Binası)

30/03/2012 tarihinde çıkarılan 6287 sayılı ilköğretim ve eğitim kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesi sebebiyle 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 25.maddesinde  "İlköğretim kurumlarını 4 yıl süreli ilkokul, 4yıl süreli ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu şeklinde düzenlemiştir." Bu çerçevede ilçemiz merkezinde farklı bir program uygulayan İmam Hatip Ortaokulunun açılması ihtiyacı doğmuştur. 13/09/2012 tarihinde İmam Hatip Lisesi bünyesinde okulumuz açılmış olup 05/12/2012 tarihinde kapatılarak bağımsız bir okul olarak Eski Hükümet Konağına ait binada eğitim- öğretim vermeye başlamıştır. Açıldığı yıl 5. Sınıf düzeyinde ilk kayıtlarını alan okulumuz 17 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 40 öğrencinin okulumuza kaydı yapılmıştır. Okulumuzun binasının eğitime elverişsiz olması ve ilçemize yeni yapılan okul binasının hizmete girmesi sebebiyle boşalan İspir Anadolu İmam Hatip Lisesinin eski binasına taşınan okulumuz halen burada eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda kütüphane, bt sınıfı, robotik kodlama sınıfı, etüt salonu, mescit, fen laboratuvarı, kantin, yemekhane (taşımalı öğrenciler için) ve ufak çaplı spor salonu bulunmaktadır.

Yeni okul binamız